top of page

Speed Loops med Celina

  • Herman Tandberg
  • Nov 10, 2014
  • 2 min read

Celina er en ny pæresort utviklet i Sogn og Fjordane. I oktober i år fikk noen heldige forbrukere lov til å smake og kjøpe pærene for første gang, hvis de var innom Jacob’s på Holtet 29. eller 30. oktober. Etter det var det slutt for i år.

Det kundene på Jacob’s ikke visste, var at de ble utsatt for en Speed Loop. En Speed Loop er et raskt og billig eksperiment, utformet med tanke på å gi mest mulig læring. Speed Loop’en på Jacob’s var en pilot, dvs at vi selger produktene under mest mulig realistiske forhold.

Forberedelsene til piloten minte derimot lite om en normal lansering i dagligvarehandelen. Vi fraktet pærene opp til Jacob’s i bagasjerommet på en stasjonsvogn. Med oss hadde vi en rull med selvklebende etiketter som vi satte på for hånd. Til slutt skrev vi på pakkedatoen med en penn. Etiketten til Celina har nemlig en modningsskala som tar utgangspunkt i pakkedatoen. Nå skal du endelig slippe å spise pærer som enten er steinharde eller vasne og bløte.

Reaksjonene fra kundene hos Jacob’s var overveldende. ”De beste pærene vi har smakt”, var det flere som sa. Og 9 av 10 som fikk en smaksprøve, valgte å kjøpe en pakke. I tillegg undersøkte vi hvordan Celina-pærene ville selge under normale forhold, dvs bare med en vanlig eksponering uten noen spesiell påvirkning. Salgstallene ble 140% høyere enn normalt salg av pærer!

Når vi gjennomfører Speed Loops, oppdager vi ganske ofte at hypotesen vår er feil. Da er det bare å endre kurs og kjøre en ny loop så kjapt som mulig. Slik var det ikke med Celina. Totalt har Celina gjennomgått 3 Speed Loops. Alle har pekt i samme retning: Dette kommer til å bli en kjempesuksess!

Neste sesong er sogningene tilbake med flere Celina-pærer. Da er det bare å følge med slik at også du kan sikre deg en smak av denne fantastiske pæra!

 
 
 

Comments


bottom of page